OLIVER†

Iecurs "Oliver"               
Synt. 1999
Sukupuoli: Ruuna
Rotu: Puoliverinen
Kuollut/Lopetettu: 31.8.2018

Suku tuntematonOliver saapui minulle lokakuussa 2016. Ruuna oli heti kuin kotonaan ja vaikuttaakin ihan mahtavalta hevoselta. Alkuun tehtävämme on saada hevonen parempaan kuntoon, jotta työt voidaan kunnolla aloittaa.

Ruuna on kooltaan n. 165cm ja sillä on hirven säkä. Satulaa ei ollut helppo löytää, mutta viimein sekin löytyi. O on sellainen jokaisen tarhakaverin unelma, ei potki, luimi tai muutenkaan kiusaaa, sellainen kaikenkaikkiaan vanha ja järkevä hevonen. Hypännyt en sen iän vuoksi ole ollenkaan, pois lukien kuitenkin puomit ja kavalletit. Hoitaessa ja muutenkin käsiteltäessä O on todella kiltii. Tallilla pitää hirnua kavereiden perään, kuin myös yksin maastossa.

Kentällä O osasi enemmän asioita kuin minä ja jos se olisi ollut täydessä lihaskunnossa,  olisin voinut kirkkain silmin väittää ruunan olevan HeA tasoinen. Itse en saanut Oliveria kulkemaan aina edes peräänannossa, sillä ruuna ei antanut minulle ilmaiseksi mitään. Eli todellinen opetusmestari siis!

Oliverin terveysongelmat alkoivat joulukuussa 2017, se pukitti minut tantereeseen laukassa ja tiesin sillä olevan jossain kipuja. Eläinlääkäri diagnosoi tällöi todella voimakkaat kinnerpatit. Kaikkea yritimme, mutta keväämmällä alkoi ilmetä uusia outouksia. Aluksi ruuna viskoi päätään ratsastaessa, mutta lopuksi se eskaloitui niin, että keulimme useamman kerran. Uudestaan eläinlääkäri paikalle; tällöin ruuna ontui molempia takasiaan kinnerpattien takia ja selästä löytyikin pelkkää pahaa. Ei kissingspine ja kinnerpatit ole kovin hyvä yhdistelmä, siihen päälle vielä hampaat jotka alkoivat hiljalleen heilua. 

Ruuna nukkui ikiuneen kavereiden lähelle 31.8.2018

Ei kommentteja

Lähetä kommentti